fredag, juli 31, 2009

The Big bang Theory och True blood - om egon och manlig kärlek

Jag har hittat två roliga Comic-Con videoklipp hos Michael Ausiello. I den första sitter hela gänget från The Big Bang Theory (Bästa komediserien just nu tillsammans med HIMYM såklart.) och skämtar med varandra och den andra är True Blood relaterad. Lite spoiler varning på båda videorna.





torsdag, juli 30, 2009

Har ni missat Skins?


Skins är en av mina favorit tv-serier all time. Därför tänkte jag promota den lite för er som missat den.

Serien är brittisk och handlar om ett gäng ungdomar som gör det som ungdomar gör. Det vill säga: växer upp, går i skolan, festar, blir kära, hittar sina identiteter o.s.v. Samtidigt som serien har en väldigt realistisk och dokumentär känsla (tänk This life med ungdomar) så är serien rejält skruvad. Skins är en väldigt genuin tv-serie och man kommer verkligen de olika karaktärerna nära. Lägg till massor med humor så blir det en absolut hit. Soundtracket är för övrigt också alldeles förträffligt.

Gruppen som vi får följa består av:

Tony - tjejtjusaren och ledaren för gänget, smart.
Sid - Tonys bästa kompis (något som definierar honom), oskuld och allmänt förvirrad och nördig.
Chris - den charmiga jag-dricker-och-tar-lite-för-mycket-piller killen som det går utför med.
Michelle - Tonys tjej, partybrud.
Maxxie - den snygga gaykillen.
Jal - den duktiga tjejen, musikaliskt underbarn.
Anwar - bästis med Maxxie, muslim, vill helst bara ligga med vilken tjej som helst.
Cassie - nyss utsläppt från anorexiakliniken, knäpp.
Effy - Tonys mystiska syster.

Så om ni vill se en beroendeframkallande och rolig tv-serie med väldigt sköna karaktärer tycker jag att ni ska satsa på Skins. Det finns två säsonger som handlar om den grupp ungdomar som jag beskriver ovan. Sedan finns en tredje säsong där man följer en ny grupp med ungdomar.

Här och här kan ni se trailers till serien. På kanalen där Skins sänds i England kan man fördjupa sig hur mycket som helst i serien.

måndag, juli 27, 2009

Glee- bästa nya tv-serien i höst?



Okej, Glee är min (jag ska skriva hittills här för jag har inte stenkoll på alla nya serier som kommer i höst) största pepp inför hösten. Så. Himla. Bra.
High school ungdomar. Check. Sång och dans. Check. Nördrevansch. Check. Skruvat. Check. Smart. Check. Snyggt. Check.

Glee piloten sändes i maj i USA och fortsättningen kommer i höst. I korthet så handlar tv-serien om en ung entusiastisk lärare som tar över en eftersatt show-kör på det high school där han arbetar. Att vara med i kören har ingen hög status på skolan (det är cheerleading och amerikansk fotboll som gäller som vanligt) och de som är med i kören anses något nördiga. Kan den nya läraren göra kören till en succé? Han börjar i alla fall med att plantera marijuana på en av pojkarna i fotbollslaget som sjunger bra och tvingar honom sedan att gå med i kören. Skruvade karaktärer blandat med high school drama, humor och sång- och dansnummer gör den här serien till en vinnare i mina ögon. Nu hoppas jag bara att den inte ska vara för skruvad för den amerikanska publiken men sång- och dansnummerna borde väga upp det smarta och skruvade tycker jag.

Skaparna av serien har även gjort Nip/Tuck och Popular vilket ger en liten hint om seriens karaktär.

Läs mer om serien på Weird Science och på kanal5: s tv-blogg.

Bäst på Tv återuppstår!

Prisa gudarna, Bäst på tv återuppstår! Efter nästan ett och ett halvt års bloggtorka är jag tillbaka. Jag kommer som vanligt att skriva om tv som jag tittar på. Passionerade inlägg om serier jag gillar, varningsinlägg när serierna vi gillade nyss plötsligt förlorar all sin charm (se Heroes t.ex...). Tv-tips, kanske nån spoiler, nyheter inom tv-världen får också plats. På återseende!