söndag, september 30, 2007

House is back!

Jag trodde att det skulle bli tråkigt och konstigt att titta på House utan Chase, Cameron och Foreman. Men det var det inte! Ingen av dem syntes till någonstans i första avsnittet för säsongen av House och jag tror bara det är bra att de ändrar lite på dynamiken i serien, som nu har gått ett tag och ska börja på sin fjärde säsong. Jag vet att Chase, Cameron och Foreman kommer att komma tillbaka men det är ändå bra att de gör någonting annorlunda med serien. Första avsnittet var väldigt bra. House försökte lösa ett fall utan ett team och det gick sådär. Cuddy försökte få House att anställa ett nytt team och Wilson kidnappade House gitarr i utpressningssyfte. (Han ville också att House skulle anställa ett team.) Mycket roligt! House börjar säsongen starkt till skillnad från många andra serier som är tillbaka med nya avsnitt.

Friday night lights- säsong två

torsdag, september 27, 2007

Borde jag vara ugly eller desperate?


Jag har funderat på en sak. Jag kollar varken på Ugly Betty eller Desperate Housewives. Borde jag göra det? Är de roliga? Jag har kollat på något avsnitt av Ugly Betty men inte fastnat och jag såg första säsongen av Desperate Housewives men sedan tröttnade jag. Borde jag tänka om?

Ytterligare en anledning till att kolla på Chuck


Jag vet att ni säkert inte bryr er särskilt mycket om Chuck ännu men jag hoppas att det blir ändring på den fronten. Jag läste precis något som dock borde få er lite mer intresserade av serien. Supersöta och roliga Rachel Bilson (Summer i OC) kommer att dyka upp i serien i en återkommande roll. Jag kunde inte vara nöjdare. Rachel är verkligen en darling och jag har saknat henne i rutan sedan OC gick i graven. Jippy!

onsdag, september 26, 2007

Chuck och The Reaper - attack of the nerds


Åhh jag är kär. I Chuck. Nördarna är på frammarsch, först kom filmerna Knocked Up och Superbad. (Seth Rogan är så cool.) Nu kommer tv-serien Chuck. Serien är som en blandning mellan Mission Impossible (som de driver friskt med i första avsnittet) och valfri nördfilm. Chuck är nördkillen som råkar ramla över lite hemligstämplat material och vips så är han spion. Jag älskar det! Chuck charmade mig på en gång och jag hoppas att det blir en keeper, serien är ny för säsongen och sänds på måndagar på NBC. Den är ett måste för alla nördälskare där ute! Galet många roliga karaktärer. Bäst var ninja scenen.

The Reaper är CW:s nya komediserie. Den handlar egentligen mer om slackers än om nördar men ändå. Skillnaden är hårfin. Serien är inte riktigt lika charmig som Chuck men rolig och nördig så det räcker och blir över. Missa inte!

Du gillar Chuck och The Reaper om du gillar: Ed, Nollor och Nördar, Buffy eller Superbad.

tisdag, september 25, 2007

Idol - bättre än någonsin?


Är det bara jag eller är Idol bättre än någonsin? Idol är ett av mina guilty pleasures och jag har tittat mer eller mindre på alla säsonger. Jag brukar dock alltid tycka att det är förvånansvärt få av "idolerna" som är riktigt bra och håller hela vägen. Speciellt i början innan man gallrat ut till fredagsfinalerna brukar det vara mycket fumlande och en hel del falsksång. Men i år är nästan alla bra, både tjejerna och killarna. Men kanske speciellt killarna. Alla sjunger bra, showar och är superproffsiga! Det känns inte som att man sitter och tittar på ett gäng amatörer utan fullfjädrade artister. Jag är imponerad. Bäst är Sam, Christoffer, Daniel och Amanda. Jag gillar verkligen inte idoljuryn (de säger konstiga saker, är elaka och löjliga) men hatten av för dem, i år har de gjort sitt jobb bra och vaskat fram guldklimpar. Nu hoppas jag att svenska folket förstår vilka deltagare som är bäst och bör få vara kvar tills fredagsfinalerna.

söndag, september 23, 2007

Andra Avenyn - såpans comeback i svensk tv?


Nu har jag tittat på tre avsnitt av svt:s nya stora dramasatsning Andra Avenyn. Jag tycker varken serien är jättedålig eller jättebra. Den är som relationsbaserade såpor är mest. Lite utslätad men ändå är det något som fångar mitt intresse.

Vi får följa ett antal familjer i Göteborg ur olika samhällsgrupper och med olika historier som ska berättas. Det handlar om konflikter, kärlek, hemligheter och vardagssituationer i dagens Sverige. Man försöker ta pulsen på det svenska samhället och vad som är aktuellt där just nu. Serien skildrar både ungdomarnas och de vuxnas relationer.

Jag gillade faktiskt en del av karaktärerna och speciellt ungdomarna gjorde bra ifrån sig tycker jag. De vuxnas insatser var inte riktigt lika bra och där kändes det mer krystat både i skådespeleriet och i intrigerna. Det finns några trådar i serien som jag tyckte var intressanta och som gav mersmak men mycket kändes också platt, styltat och alldeles för förutsägbart. En del repliker och dialoger var också under all kritik. Andra Avenyn kändes dock relativt modern och bättre än t.ex. Skilda Världar, såpan som gick på tv4 för ett antal år sedan. Tanken med Andra Avenyn är att den ska hålla på länge, om det går bra flera år, och det ska bli intressant att se hur en serie som är uppbyggd på det här sättet tas emot.

Något som var kul i serien var musiken. De verkar ha satsat mycket på musiken och det är t.ex. The Cures låt "Friday I´m in love" som är ledmotivet till serien. Vidare bjöds vi både på Dylan, Weeping Willows och Christian Kjellvander! Serien har en catch phrase också: (det verkar vara på modet nu!) "Glöm dina bekymmer imorgon kommer nya."

Du kan läsa mer om serien på SVT:s hemsida, där kan du också se de tre första avsnitten av Andra Avenyn. (Jag rekommenderar att man kollar på alla tre avsnittet på en gång för att komma in i serien, efter ett avsnitt var det inte mycket som hade hänt.) Serien sänds söndag till tisdag klockan 20:00 på SVT1. Själv kommer jag inte att följa serien på tv men jag kan tänka mig att kolla på några avsnitt då och då genom svtplay.

Du gillar den här serien om du gillar: Tre Kronor eller Skilda Världar

Gossip girl - snygg på utsidan, ful på insidan?


Nu har jag sett det första avsnittet av Gossip Girl, en av CW:s nya serier för säsongen. Premiären var i onsdags och tv-serien fick ett halvjummet mottagande av tv-kritiker. Gossip Girl bygger på en serie böcker som handlar om en grupp privilegierade, rika och snygga ungdomar som huserar på Manhattan, New York. När böckerna nu görs om till TV är det The OC:s skapare Josh Schwartz som håller i trådarna.

Gossip Girl var en av de serier som jag såg fram emot bland alla nya tv-serier som kommer i höst. Jag är svag för serier som handlar om high school ungdomar och jag gillade The OC som Josh Schwartz skapade. Den serien skildrade lyxvärden i Orange County med både ironi och humor vilket gjorde att man stod ut med de rika och bortskämda ungdomarna i serien. Gossip Girl har marknadsförts som en lite sexigare och vassare OC och det tyckte jag lockade!

Nu när jag har sett det första avsnittet måste jag säga att jag är besviken. Serien såg så snygg och cool ut på pappret men när man tittar så var det inte riktigt så. Det som talar emot Gossip Girl är dåliga skådespelarinsatser, jobbiga scener med mobiler hela tiden (karaktärerna får information från skvallergurun Gossip girl på sina mobiler), serien har absolut inte samma humor och ironi som OC och det är också dåligt med populärkulturella referenser vilka också fanns i OC och bidrog till seriens storhet. Det finns inte heller några självklara karaktärer som "står på utsidan" och tittar in i världen som skildras vilket ofta gör en sådan här serie bättre och skapar dynamik. (Tänk på OC och Seths reflektioner kring den värld han är född in i eller Ryans möte med en lyxvärld som helt skiljer sig från den fattiga uppväxt han har haft.) Serien var också väldigt deprimerande då man visade upp just hur fixerad vid yta en sådan här värld är och alla karaktärer verkade mer eller mindre deprimerade och flera av dom verkade vara ganska hemska människor och utan humor eller ironi blev det ganska jobbigt att titta på.

Det fanns dock lite som talade för Gossip Girl, den var trots allt ganska sexig och det fanns karaktärer som säkert kan bli spännande att följa om de får utvecklas lite mer. Det fanns speciellt en karaktär som jag hoppas på och som skulle kunna utvecklas till en Seth karaktär. Dan är killen som är medelklass i stället för överklass och han har lite av den här utanförskapet och betraktande blicken som behövs i en sådan här serie. Dessutom fällde han de enda humoristiska replikerna i serien och han har vissa nördkvaliteter som jag hoppas på. Serien är fylld av saker och intriger som gör sig bra på tv men de har misslyckats med att förmedla dessa på ett bra sätt och jag hoppas att de kan förbättra sig på den fronten. Att det är Kristen Bell, a.k.a Veronica Mars, som gör speakerrösten Gossip Girl var också ett plus i kanten!

Jag tänker ge Gossip Girl ett avsnitt till att bevisa sin storhet och om serien inte lyckas med det lägger jag ner.

Du gillar den här serien om du gillar: The OC

fredag, september 21, 2007

Pasha from Russia - easy to remember

Bara för att det är fredag. Kommer nu ett klipp till från So you think you can dance säsong 3. Denna gång är det Lacey (se inlägget nedan) och Pasha som dansar ett hiphop nummer. Pasha är verkligen lätt att lägga på minnet och min manliga favorit dansare i tävlingen. Han dansar egentligen ballroom och latin men han är bra på allt.

Heroes pepp - beautiful people



Trots att jag blev lite besviken på sista avsnittet av Heroes i säsong ett ser jag fram emot seriens andra säsong som startar nu på måndag, 24/9. På det stora hela är Heroes ett mycket lyckat koncept, jag tycker bara att de kunde göra sig av med några av sina karaktärer, de är alldeles för många! Att min favorit tjej Kristen Bell ska spela en gästroll i serien ser jag fram emot med bävan. Hur ska jag kunna tänka bort Veronica Mars när jag ser henne! Jag hoppas dock att hon får många scener och att någon av dem innehåller hångel med Milo Ventimiglia (Peter Petrelli). Bilderna är från Heroes Emmy fest.

onsdag, september 19, 2007

So you think you can dance säsong 3 - too hot to handle!

Så. Sommarens bästa serie har inte varit Big Love. Inte Weeds. Inte Entourage. Sommarens hit har varit So you think you can dance säsong 3. Jag gillar normalt sett inte talangtävlingar/ dokusåpor särskilt mycket. Men So you think you can dance är väldigt lite dokusåpa och väldigt mycket tävling och show! Superduktiga unga dansare som tävlar i alla möjliga danser med förbluffande bra resultat. Jag vill också! Så det kommer nog att bjudas på ett och annat klipp från serien i bloggen framöver om jag känner mig själv rätt. För att ni ska förstå vad ni missat och genast börja titta på serien bjuder jag på ett av de hetaste dansnumret från serien. Det är Danny (som är en contemporary dansare) och Lacey, min favorit, (som är swing dansare) som dansar en samba.

Höst lika med Tv lika med Tv-bloggande igen!

Hej igen. Eftersom hösten närmar sig med stormsteg och så även den nya tv-serie säsongen tänkte jag börja tv-blogga igen. Håll tummarna för att det håller i sig den här gången. Jag känner mig laddad i alla fall. Pepp pepp! Jag ser fram emot gamla favoriter (Heroes, Greys Anatomy, Brothers and Sisters, Friday Night Lights m.m). Sörjer de som jag inte får se någon fortsättning på (Veronica Mars). Sedan är det serien som dröjer alldeles för länge innan jag får se den igen (Lost!). Och till slut är det några nykomlingar jag håller tummarna för (Pushing daisies, Gossip Girl och Dirty Sexy Money). Yepp det här kommer att bli en busy höst.