lördag, februari 24, 2007

Reflektioner över tv-veckan som gått!

*OBS, detta inlägg innehåller spoilers för diverse tv-serier*

De två senaste veckorna har alla tv-serier som jag följer varit i toppform. Efter att jag funderat över om några av serierna är på väg att insjukna i dålig-tv sjukan så kan jag nu andas ut igen. De har återhämtat sig.

Lite reflektioner:

Veronica Mars har varit så bra på sista tiden att den slår det mesta. Stackars Lamb dock, "I smell bread", vad betyder det egentligen? Kryptisk sista replik. Nu börjar dock oron för att serien kanske inte får en säsong till på sig att glänsa komma tillbaka. Jag ber återigen till tv-gudarna om en säsong fyra för Veronica Mars.

Det senaste avsnittet av House, ett alla hjärtans dag avsnitt, var verkligen superbra. Fallet, en tjej som inte känner smärta, fångade House intresse ganska kvickt och det var verkligen ett engagerande fall. House och Cuddy blir bara bättre och bättre ihop och jag undrar om de inte kommer att kärleksgnabbas lite i framtiden... Slutminuten av programmet var dock det som jag väntat på i år och dar. Lite Chase och Cameron action! Äntligen säger jag. Nu hoppas jag att de inte släpper Cameron och Chase storyn på en gång utan utvecklar den så att vi får se mer interaktion mellan dessa karaktärer i framtiden.

Heroes har jag varit lite oroad över i de senaste avsnitten. Serien har inte varit riktigt lika spännande som den brukar och jag har varit lite trött på vissa av hjältarna (läs Niki/Jessica samt hennes töntiga man och barn). I veckans avsnitt fick jag dock tillbaka min Heroes känsla, vilken är... o.m.g. hur ska jag kunna vänta på nästa avsnitt det är ju så spännande. Peter är verkligen cool nu när han lärt sig kanalisera andra hjältars krafter, en riktig superhjälte! Jag hoppas bara att han inte blir allt för bitter efter händelserna i programmets slut. Men det lär han kanske bli... Det kändes också bra att Claire äntligen konfronterade sin pappa och det ska bli spännande att se vad som händer nu när Ted och polisen och datorbruden har brutit sig in till familjen Bennet. Men vad är det för fel på Mohinder? Han ska föreställa en smart professor men han fattar inte att det är Sylar som är hans nya bästa kompis. Dåligt.

Till sist har vi Friday Night Lights som jag också varit oroad över. Ett tag kändes det som att serien förlorat sin mojo men nu tycker jag att den är tillbaka. Veckans avsnitt var supersött och superbra. Matt och Julies sexuella debut-planer var verkligen gulligt. "I think we should have sex... so let´s go on that." Tyras mammas utskällning av Buddy framför kyrkan var också väldigt coolt tyckte jag! Att tittarsiffrorna gått upp för Friday Night Lights bådar också gott för en säsong till för mina favorit fotbollsspelare i The Dylan Panthers!

torsdag, februari 15, 2007

The Tudors är coming!

Jag känner att jag är tvungen att hypa Showtimes nya serie The Tudors lite. Kanske beror detta på att jag nyss läst en jättebra bok om Henrik den VIII och Anne Boleyn och hans hov vilket gör mig hoppfull inför serien. My god vilka intriger, det slår Big Brother med hästlängder. Jag menar mannen hade sex fruar och halshögg två av dem. Hovlivet var verkligen bara ränksmideri till höger och vänster. Mest tror jag dock att jag ser fram emot serien på grund av av en viss skådespelare...Jag kan inte rå för att jag älskar Jonathan Rhys Meyers. Han var superbra både i Match Point och I Bend It Like Beckham. Om man vill kan man titta på flera klipp om och från serien på youtube bl.a. här och här. Den första april drar serien igång i USA och jag kommer definitivt att titta.

onsdag, februari 14, 2007

Vem dör? - jag vill veta nu!

*Mycket stor spoiler för Greys Anatomy säsong 3*

Vem är det som ska dö i Greys Anatomy? It´s killing me. Först trodde jag bara att det var ett mediatrick. Att de låtsades att det var någon huvudperson som skulle dö för att folk ska titta och så visar det sig att det bara är Merediths mamma eller någon liknande. Men nu tror jag att de faktiskt tänker ha ihjäl någon av huvudkaraktärerna. Det borde vara Meredith eftersom hon föll i vattnet i det senaste avsnittet men det verkar lite för uppenbart. Det kan också vara Burke eftersom han har betett sig illa privat och de kanske vill bli av med honom. Men jag kan inte riktigt se hur de skulle iscensätta hans död, han redan blivit skjuten en gång och nästan dött. Men om jag måste välja så kan Meredith eller Burke få dö. Meredith har jag aldrig gillat och så bra är inte hon och Derek tillsammans. Jag gillar visserligen Burke och Cristina men sedan man hört om Isaiah Washingtons homofobiska uttalande så stör det lite när man tittar på honom i serien. Om de däremot tar död på Izzie, Alex, Addison, Cristina eller George så säger jag upp bekantskapen med Greys. Så det så.

Den försummade bloggen

Min blogg är hopplöst försummad. Jag gråter inombords över detta faktum men jag har haft fullt upp. Dessutom känns det som att tv-serievärlden har stått lite stilla på sista tiden så jag skyller på det. Förutom Veronica Mars då, som har nått oväntade höjder under de senaste programmen. God bless Veronica. Men det jag skulle komma fram till är att jag ska bättra mig. Det ska jag. Jag lovar.

torsdag, februari 01, 2007

I love me some Veronica Mars

De två senaste Veronica Mars avsnitten har varit helt fantastiska och serien är återigen min absoluta favorit. I det senaste programmet var det så många underbara moments att jag inte visste vart jag skulle ta vägen när jag såg det. Massor med Logan och Veronica moments, massor med Keith och Veronica moments och massor med roliga scener och repliker till höger och vänster. I love love love Veronica Mars. Att Logan och Veronica tittade på Förnuft och Känsla medan de väntade på eskorttjejerna var också lite roligt måste jag säga. Min favorit bland Jane Austen filmerna som jag har sett kanske 10 gånger. Jag undrar om Rob hade någon bakomliggande mening med det? Veronica kanske symboliserar Marianne i filmen. I så fall måste Logan vara...Willougby. Och Piz kanske är Brandon. Inte bra alls.

Mina favorit scener från programmet (som jag på stående fot utser till ett klassiskt Veronica Mars avsnitt):

* När Veronica söker efter "Hookers" i en "Hookers search engine " - What will you boys come up with next?

* När Keith gör någon knäpp dans för Veronica när hon inte tycker att han är tillräckligt rolig.

* När Keith kör upp brevid sheriff Lamb utklädd till sheriff och vinkar åt Lamb.

* Alla scener med Logan och Veronica, så här bra tillsammans var det länge sedan de var.

Som alla andra Veronica Mars fans undrar jag dock vad som har hänt med Veronicas bästa vän, where´s Wallace?